Helsingin yliopiston erityispedagogiikan opiskelijoiden ainejärjestö

Edunvalvonta

Edunvalvonta pähkinänkuoressa?

Erikeepperi ry:n edunvalvojien tehtävänä on huolehtia opiskelijoiden – erityisesti erityispedagogiikan opiskelijoiden – äänen kuulumisesta yliopistolla.  Opiskeluun liittyvistä asioista edunvalvonnan piiriin kuuluvat esimerkiksi laadukas opetus, hyvät oppimisympäristöt, esteettömyys, tasa-arvon toteutuminen ja erilaisten opiskelijoiden asema.

Opintoasioissa vaikuttamisen kanavia on monia. Historiansa aikana Erikeepperi on saanut opiskelijoiden äänen kuuluviin mm. adressin ja kannanoton välityksellä, sekä edustamalla tiedekunta- ja yliopistotasolla opiskelijoiden äänen kuuluviin saamiseksi oman piirin ulkopuolella.

Erikeepperi tekee edunvalvonnallista yhteistyötä erityisesti kasvatustieteellisen tiedekunnan tiedekuntajärjestön Condus ry:n kanssa. Ylemmällä tasolla edunvalvonnastamme vastaa Helsingin yliopiston ylioppilaskunta HYY (erityisesti opintoihin liittyvissä asioissa) sekä Suomen opettajaksi opiskelevien liitto SOOL (erityisesti työelämää ja harjoittelua koskevissa asioissa).

Edunvalvonnan lyhyt oppimäärä

EDUNVALVONTA käsittää kaiken sen, millä keinoin meidän opiskelijoiden etua valvotaan yliopistolla ja yhteiskunnassa. Edunvalvontaa tehdään niin ainejärjestöjen, tiedekuntajärjestöjen, HYY:n kuin valtakunnallisten järjestöjen tasolla. Tästä huolimatta myös just sä voit tehdä edunvalvontaa, esimerkiksi tuomalla ilmi opintoihisi liittyviä epäkohtia.

HYY, Helsingin yliopiston ylioppilaskunta  on koko yliopiston kaikkien opiskelijoiden järjestö. HYY:n kautta järkkäytyvät mm. opiskelijakortit ja se pyörittää Unicafe-ravintoloita. Opiskelijaetujen ja edunvalvonnan lisäksi HYY tarjoaa myös neuvontapalveluita.

JORY aka johtoryhmä, joka on yksi tiedekuntatasolla päätöksiä tekevä elin.

KOPO eli koulutuspolitiikka, toimii myös lempinimenä koulutuspolitiikasta ja edunvalvonnasta kiinnostuneille tyypeille.

SOOL eli Suomen opettajaksi opiskelevien liitto

TIEDEKUNTANEUVOSTO koostuu yhteensä 18:sta tiedekunnan henkilökunnan jäsenestä sekä opiskelijasta. Neuvosto päättää tiedekuntaa koskevista asioista.

 

Kehen otan yhteyttä?

Meillä on käytössä yleinen edunvalvontasähköposti edunvalvonta@erikeepperi.fi
Verkkosivujemme Hallituksen jäsenet -osiosta näet, ketkä ovat tällä hetkellä Erikeepperin edunvalvontavastaavia!

Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä myös Kasvatustieteellisen tiedekunnan opintoneuvontaan osoitteessa siltavuori-student@helsinki.fi, tai tiedekuntajärjestömme Conduksen edunvalvontaan osoitteessa edunvalvonta@condus.fi.